voorbeeld: combi strokes + micropigmentatie

voorbeeld: combi strokes + micropigmentatie

WAT IS MICROPIGMENTATIE

Deze techniek is permanenter en heeft een houdbaarheid van 2 tot 3 jaar.

Hierbij gaan we met behulp van een tatoeëer apparaat voor permanente make-up pigment in de huidlaag brengen. Diep genoeg zodat de kleur enkele jaren blijft maar net niet diep genoeg zodat de kleur niet blauw/grijs/groen/zalmroze wordt.

Wanneer kies je best voor deze techniek?

  • als u graag een meer gedefinieerde look wil met strakke afwerking

  • als u een langer houdbaar resultaat wenst

  • als u een vette huid hebt is deze techniek aan te raden, doordat we dieper in de huid werken houdt het pigment langer en beter.

  • indien u geen make-up meer wenst aan te brengen op de wenkbrauwen dan is deze techniek ideaal!

 

Ook bij machinale techniek is het aangeraden om jaarlijks 1x je kleur op te frissen of intenser te maken. Dit zorgt ervoor dat de wenkbrauwen hun vorm behouden. De voorzorg en nazorg van deze behandeling is hetzelfde als bij microblading.

Bij deze techniek kunnen we 3 stijlen uitvoeren:

  1. Ombré brows machine: hierbij gaan we van licht naar donker schaduwen zoals je een ombré in de haren ziet. Dit geeft een natuurlijke poederlook.

  2. Powder brows machine: hierbij kleuren we de vorm helemaal in dezelfde intensiteit dit geeft een zeer sterk getekende look.

  3. Combinatie brows machine: hierbij zetten we vooraan hairstrokes door middel van een microblading pen en schaduwen we de rest van de wenkbrauw in met de machinale.

Duurtijd van de behandeling 2u
Touch up 1u

Voor meer info over de voorzorgsmaatregelen en nazorg gelieve bij sectie microblading te kijken

Micropigmentatie combo.JPG

Voorbeeld: micropigmentatie

VERSCHIL TUSSEN MICROBLADING EN MICROPIGMENTATIE

Wat is deze machinale techniek en wat is het verschil?

Manueel wil zeggen dat we geen elektrisch bestuurde materialen gebruiken en alles met de hand besturen d.m.v een tap techniek, dit houdt 1-2j afhankelijk van huidtype en levensstijl. Deze techniek is zacht van resultaat en semi-permanent.

Doordat we met een machientje werken is het een minder traumatisch effect voor de huid, dit geeft dat de het pigment beter zal worden opgenomen in de huid en langer zal blijven!

Machinale techniek is permanenter dit wordt even diep in de huid ingepland maar met een elektrisch gestuurd apparaat, hier kunnen we ook zacht werken soft powder look maar ook zeer intens een echte make-up look. Deze techniek houdt 2-3j afhankelijk van huidtype en levensstijl bij beide technieken is het vereist jaarlijks een touch-up te ondergaan.

Bij machine techniek kiezen we een kleur die zo dicht mogelijk bij het gewenste resultaat zit omdat de kleur na genezing maar 5-10% verlicht in tegenstelling van de manuele techniek waarbij het 40% verlicht na genezing. De voorzorg en nazorg is hetzelfde als bij microblading (algemene term voor semi-permanente make-up) bij machinale techniek gaan we in lagen de kleur opbouwen zoals schaduwen in een tattoo, meesten ervaren dit minder pijnlijk dan manuele techniek, Deze behandeling duurt ongeveer 3h en de manuele techniek 2h.